Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Frankrike » Paris

Leiebil Paris

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn billigste leiebil i Paris

Illustrasjon av leiebil i Paris

Flere autoroutes eller motorveier knytter Paris sammen med resten av Frankrike. Den store mangefelts-motorveien rundt Paris, kalt Périphérique (BP), er trolig foretrekke framfor å kjøre gjennom sentrum. En annen ringvei nærmer seg ferdigstillelse går rundt Paris ca 10km lenger ut enn Périphérique. En tredje, ufullstendig ringveien er mye lenger ut og kalles La Francilienne.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Paris bilde 2

Det er ikke tilrådelig å kjøre inni sentrum av Paris Metro Area. Det er bedre å kjøre til en jernbanestasjonen i forstedene med en parkeringsplass og deretter bruke toget til å fortsette turen inn til Paris sentrum. De fleste av veiene i byen ble skapt lenge før oppfinnelsen av biler. Trafikk inne i byen har en tendens til å være tung, spesielt i rushtiden; kjøring kan være ganske enkelt og effektivt på kvelden. Parkering er også vanskelig.

Videre gjør det middelalderske opphavet deler av byens gatesystem veldig forvirrende, og trafikken vil nesten aldri tillate en å stoppe eller bremse ned. Hvis du er ukjent med gatene og fortsatt insisterer på å kjøre i byen, sørg for at du har en navigatør eller god GPS i passasjersetet med deg. Paris holder for tiden på med å systemiske fjerne eksisterende parkeringsplasser for å oppmuntre folk til å bruke det tilgjengelige og godt utbygde offentlige transportsystemet.

Med andre ord: Det er generelt en veldig dårlig idé å leie en bil for å besøke Paris. Trafikken er svært tett i løpet av dagen, og å finne gateparkering er svært vanskelig i det hele tatt, med unntak av de mest perifere nabolag i byen. Dette gjelder spesielt i områdene rundt interessante steder for besøkende, siden mange av disse er i områder utformet lenge før bilene eksisterte. Et flertall av husholdningene eier ikke biler, og mange mennesker som flytter til byen med å selge bilene sine i løpet av en måned eller to.

Når det er sagt, kjøring kan

være et alternativ for å gå til noen severdigheter i forstedene som Vaux-le-Vicomte slott eller byen og chateau av Fontainebleau, eller for å reise til andre steder i Frankrike. Du foretrekker kanskje å leie fra et sted ikke ligger i Paris riktig.

Trafikkreglene i Paris er i utgangspunktet den samme som andre steder i Frankrike, med unntak av å måtte vike for innkommende trafikk på rundkjøringer. Men kjøring i tett trafikk i Paris og forstedene under pendler tider, kan være spesielt anstrengende. Vær forberedt på kø, biler skifter fil på kort varsel, og så videre.

En annen sak er fotgjengere, som pleier å fryktløst jaywalk mer i Paris enn i andre franske byer. Vær forberedt på fotgjengere som krysser gaten på rødt, og forventer lignende eventyrlig oppførsel fra syklister. Husk at selv om en fotgjenger eller syklist krysset på rødt, hvis du treffer ham, du

(faktisk, din forsikring) vil måtte bære sivilt ansvar for skadene, og eventuelt påtale for ikke å styre bilen.

Gå til toppen

 
 

Kjører på høyre side