Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Slovakia

Leiebil Slovakia

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Slovakia

Illustrasjon av leiebil i Slovakia

Veinettet er omfattende og en generelt god stand. De fleste større veier (særlig i de vestlige delene) er to kjørefelt og i god stand, men majoriteten av de mindre veiene er ett kjørefelt, og vedlikehold standarden på dette kan variere fra god til ganske humpete. Biler kjører på høyre side av veien og fartsgrensene er generelt 50 kmh (31 mph) i en landsby / by, 90 kmh (56 mph) utenfor tettbebygde strøk og 130 kmh (81 mph) på motorveier. Men lastebiler og biler med campingvogner / trailere er begrenset til 80 km / t (50 mph) utenfor tettbebygde strøk eller på motorveier og motorsykler er begrenset til 90km / t (56 mph) på motorveier. Seg bilbelte i personbiler og varebiler er obligatorisk og barn i alderen 11 eller yngre eller lavere enn 150cm må plasseres i baksetet eller i passasjersetet i en skikkelig barnesete (selvfølgelig med airbag deaktivert, i tilfelle barnesetet er bakovervendt).

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Slovakia bilde 2

Hovedlys må være slått på når du kjører til enhver tid, uavhengig av værforhold eller om det er en natt eller dag, så slå dem på. Dette er ikke nødvendig hvis bilen er utstyrt med kjørelys [55], som er tilstrekkelig på dagtid.


Om vinteren er snø og is vanlig på veiene, og vinterdekk er anbefalt (obligatorisk hvis veien er dekket av snø eller is). I ekstremvær noen mindre fjellveier kan kreve kjettinger.


Slovakia har en nulltoleranse mot alkohol. Ikke drikk og kjør. Om ikke annet, så fordi straffene er strenge.


Bøter for trafikkforseelser er nå mye høyere enn i nabolandet Østerrike, spesielt for fartsovertredelse. Dessverre nok, kan en vestlig bil registrering plate fortsatt tiltrekke seg mer oppmerksomhet fra politifolk, så det er en annen god grunn til å følge loven.


Iført hjelm er obligatorisk for både fører og passasjer på motorsykler i alle størrelser, og vernebriller må også brukes av føreren av motorsykler med motorer større enn 50cc.


Politiets tilstedeværelse er hyppige på veiene, og spesielt de store veiene, både merkede og umerkede biler. Den kjørestil i Slovakia er, spesielt i forhold til andre land i Vest-Europa, mer aggressive og med lavere standard. Man bør være oppmerksom på andre biler fartsovertredelse, som er ganske hyppig, og forbikjøring på din side av veien, spesielt i de mer fjellrike områdene av landet.


Hvis du forstår slovakisk, mange private radiostasjoner inkluderer en stor trafikk dekning som en del av deres nyheter, som vil informere deg om eventuelle hindringer på veien, bilulykker, kø og

enda politiets tilstedeværelse, så det er absolutt verdt tuning i.


Leie en bil er en praktisk, effektiv og relativt billige (prisene starter en ca. 65 € / dag på bilutleiekjedene) måte å utforske Slovakia, spesielt hvis du har tenkt å besøke mer avsidesliggende områder, hvor tog og buss kan være mer sporadisk .


Kontroller at du har et godt kart (kan kjøpes på hvilken som helst bensinstasjon) som navigerer ved hjelp av tegn bare kan være vanskelig noen ganger. GPS kart dekning er vanligvis stor selv i små byer og landsbyer.

Gå til toppen

 

Kjører på høyre side