Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Tyskland » München

Leiebil München

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Illustrasjon av leiebil i München

Dette er hovedstaden i Bayern. Innenfor bygrensen, har München en befolkning på mer enn 1,4 millioner, noe som gjør den til den tredje mest folkerike byen i Tyskland. Byen ligger ved elven Isar sør i Bayern, og er kjent for sin vakre arkitektur, fine kultur, og den årlige ølfestivalen Oktoberfest. Münchens kulturelle scene er uten sidestykke i Tyskland, og museene anses av noen å rangeres foran Berlin i kvalitet. Dette er også Tysklands mest velstående by, og gjør gjentatte opptredener på topp 10 lister over byer med best livskvalitet.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
München bilde 2

Det er generelt en dårlig idé å utforske München med bil. Trafikken er spesielt stor i rushtiden. München har tre ringveier, Autobahn A 99, Mittlerer Ring urban og Altstadtring, som kan brukes for å unngå å bli sittende fast i bytrafikken i sentrum. I rushtiden er disse veiene imidlertid ofte overbelastet. Parkering i de sentrale delene inne i Mittlerer Ring er ofte nærmest umulig. Dessuten er mange landemerker og områder av interesse for turistene i indre by som er stort sett stengt for biltrafikk. Her er det spesielt stor mangel på parkeringsplasser.

 

Prisene for parkering på gateplan varierer fra € 1 til € 2,50 per time mellom 08:00-23:00. Gjennom sentrum er det såkalte blå soner. Uansett hvor du finner blå linjer på bakken, kan du parkere bilen for en maksimal tid på 2 timer. De som er kjent med parkeringssystemet i Italia vil lett forstå München sitt system. Betydningen av andre farger er som følger:

 

  • stiplet blå linje - plass for funksjonshemmede førere.
  • gul linje - reservert for drosjer
  • rød linje - ikke parker her, siden det er strengt forbudt og kan trolig føre til borttauing bilen
  • oransje linje - dette er reservert for leveranser.

 

Politiet kan taue bilen hvis det hindrer trafikk. Se opp for brannbilenes adkomstveier som er merket med små skilt der det står Feuerwehrzufahrt. Parkering vil resultere i umiddelbar tauing.


En utfordring kan være private selskaper som passer private parkeringsplasser. Får du en bot av disse kan størrelsen på boten godt være dobbel eller trippel av politiets

bøter.

 

Gå til toppen

  • Andre populære byer i Tyskland

  • Berlin
  • Populære flyplasser

 
 

Kjører på høyre side