Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Finland

Leiebil Finland

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Finland

Illustrasjon av leiebil i Finland

Leiebil er mulig i Finland, men generelt dyrt, med priser generelt oppover på € 80 / dag, selv om prisene går ned for lengre leie. Utenlandskregistrerte biler kan bare brukes i Finland for en begrenset periode og registrere det lokalt innebærer å betale en betydelig skatte å utjevne prisen til finske nivåer.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Finland bilde 2

Trafikk kjører på høyre side, og det er ingen bompenger i finske byer eller motorveier så langt. Veiene er godt vedlikeholdt og omfattende, selv om motorveier er begrenset til den sørlige delen av landet. Legg merke til at frontlykter eller kjørelys må holdes på hele tiden når du kjører, i og utenfor byene, enten det er mørkt eller ikke.

 

Sjåførene må bli veldig våken, spesielt ved daggry og skumring, for ville dyr. Kollisjoner med elg (ofte dødelig) er felles lands, hjort (mest overlevings) forårsaker mange kollisjoner i sør og sørvest deler av landet, og tamrein er en vanlig årsak til ulykker i Lappland. Bjørn kollisjoner skje noen ganger i østlige deler av landet.

 

Frontlyktene er obligatorisk selv i dagslys. Alltid vike til høyre, med mindre signert ellers. Det er ingen oppfatning av små og store veien, så dette gjelder også for mindre vei på høyre side. Nesten alle kryss er eksplisitt skiltet med vikepliktskilt (enten stoppskiltet eller en omvendt trekant).

 

Det er ingen eksplisitt skilt på veien som har prioritet, i stedet se opp for baksiden av vikepliktskilt på den andre veien.

 

En bil er forpliktet til å stoppe på en fotgjengerovergang, hvis fotgjenger hensikt å krysse veien. Mange fotgjengere har tenkt å krysse veien bare når det er et tilstrekkelig stort gap i trafikken.

 

Vinterkjøring kan være noe farlig, spesielt for sjåfører ubrukte til kalde værforhold. Vinterdekk (M + S) er obligatorisk fra 1. desember til slutten av februar. Den farligste Været er faktisk rundt null grader mark (C), når glatte, men nesten usynlige

svart dannes is på veiene.

 

Finske biler ofte er utstyrt med motorvarmer (lohkolämmitin) som brukes til å forvarme motoren og muligens interiøret i bilen på forhånd, og mange parkeringsplasser har elektriske uttak til å mate dem. Liikenneturva, den finske trafikksikkerhet etaten opprettholder et tips for vinterkjøring side [11] på engelsk.

 

Legg merke til at spesielt i Helsinki-området, er de fleste av bilene utstyrt med stål-piggdekk som gir mer dynamisk kjøring og kortere bremselengde på frosne overflater enn vanlige trek dekk (M + S), som brukes i andre europeiske land.

Gå til toppen

 

Kjører på høyre side