Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Sri Lanka » Bandaranaike Internasjonal Flyplass

Leiebil Bandaranaike Internasjonal Flyplass

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn billigste leiebil i Bandaranaike Internasjonal Flyplass

Illustrasjon av leiebil i Bandaranaike Internasjonal Flyplass

Som srilankere si, for å kjøre rundt øya trenger du tre ting: god horn, gode bremser, lykke til. Selv om veiene er generelt i ganske god stand, de utallige farer de presenterer - folkemengder av fotgjengere, uberegnelig syklister, gale bussjåfører og selvmords hunder, for å nevne noen - pluss svært idiosynkratiske sett trafikkregler fulgt av srilankiske sjåfører, gjør kjører en utfordring i mange deler av øya. Hvis du er fast bestemt på å kjøre selv, må du ta med et internasjonalt førerkort, og deretter skaffe en ekstra tillatelse til å kjøre i Sri Lanka. Disse kan fås fra Automobile Association of Ceylon (t 011 242 1528), 3. etasje, 40 Sir Macan Markar Mawatha, bare av Galle Face Grønn i Colombo (noen få meter fra Ramada hotellet). De koster Rs.1500, er gyldig i inntil tolv måneder, og blir skrevet ut på stedet.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Bandaranaike Internasjonal Flyplass bilde 2

Gitt stresset med å komme seg rundt med offentlig transport, en stor andel av de besøkende velger å turnere Sri Lanka ved å ansette en bil og sjåfør, som tilbyr ubegrenset fleksibilitet og kan være rimeligere enn man kunne forvente. Noen sjåfører vil få deg fra A til B, men ikke noe mer; andre er kvalifisert sjåfør-guider, statsrente og holder en turist bord lisens, som kan doble opp som guider på alle de viktigste turistattraksjonene og felt noen spørsmål du måtte ha om landet.


Hovedproblemet med drivere er at mange av dem jobber på provisjon, som de mottar fra noen, men ikke alle, hoteller, pluss diverse restauranter, butikker, krydder hager, gullsmeder og så videre. Dette betyr at du og din sjåførens meninger kanskje ikke alltid sammenfallende med hensyn til hvor du vil bo og hva du ønsker å gjøre - noen drivere vil alltid ønske å ta seg dit de får best kickbacks (og du vil også betale over oddsen på disse stedene, siden hotelleiere, restauratører eller kremmere må hente inn kommisjonen de betaler sjåføren). Hvis du finner du tilbringer mer tid stresse ut om håndteringen av sjåføren enn å nyte ferien, finne en annen - det er nok av anstendig sjåfører der ute.


For å sikre at du får en god sjåfør, lønner det seg å gå med et anerkjent selskap som sysselsetter bare Sri Lanka Tourist Board akkreditert sjåfør-guider. Sørg for at sjåføren snakker minst litt engelsk og understreke fra begynnelsen der du gjør og ikke ønsker å

gå. Noen drivere pålegge sine klienters gode natur til poenget med å ha måltider med dem og insistere på å opptre som guider og tolker hele turen. Hvis dette er hva du ønsker, fine; hvis ikke, ikke vær redd for å gjøre det klart at du forventer å være alene når den ikke er i bilen.


Biler og sjåfører kan leies gjennom noen av våre anbefalte Colombo turoperatører, eller fra mange andre turarrangører og reisebyråer rundt øya - har vi listet opp de mest pålitelige drakter i de aktuelle stedene i guiden. Alternativt kan de fleste hoteller og gjestehus fikse deg opp med et kjøretøy.

Gå til toppen

  • Andre populære byer i Sri Lanka

  • Populære flyplasser

 
 

Kjører på venstre side