Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Tyrkia

Leiebil Tyrkia

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Tyrkia

Illustrasjon av leiebil i Tyrkia

Som alle sine naboer (unntatt Kypros utenfor sørkysten av Tyrkia), kjøring er på høyre side av veien i Tyrkia. Selv om det er lovlig å kjøre en bil med sjåfør plassert på høyre side (som ble utformet for land kjører på venstre side) det er ikke veldig behagelig og er risikabelt faktisk (sjåføren ikke kan se kommende trafikk og så videre ...).

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Tyrkia bilde 2

Det er ulovlig å bruke mobiltelefon mens du kjører. Maksimalt tillatte mengde av alkohol i blodet etter drivere er 0,05 g pr liter (g / 1000 ml), som er omtrent lik to kopper (en kopp = 500 ml) av øl eller to glass (et vinglass = 330 ml) av vin . Bruk av bilbelte både på forsiden og baksiden linjen er obligatorisk, men selv om ikke å bruke en bærer en straff, dette er ikke alltid følges av lokalbefolkningen, inkludert selve driverne.

 

Tyrkisk skilter er nesten identiske med de som brukes i Europa, og forskjellene er ofte ubetydelig. De stedsnavn skrevet på grønn bakgrunn fører til motorveier (som du skal betale bompenger, med mindre det er en ringvei rundt eller i en by); på blå bakgrunn betyr andre motorveier; på hvit bakgrunn betyr landlige veier (eller en vei inne i en by under ansvar av bystyrene); og på brun bakgrunn indikerer veien fører til et historisk sted, en antikk by, et sted for turister interesse eller en by ut av Tyrkia (disse skilter pleide å være på gul bakgrunn til for noen år siden, så fortsatt er det en sjanse for å unreplaced gule skilt eksisterende her og der). Også huske på at disse skilter ikke alltid standardisert; for eksempel, kan noen av de blå være ledende i de landlige veier.

 

I dag de fleste intercity motorveier unngå bysentra ved å sirkle rundt dem. Hvis du ønsker å kjøre inn i sentrum for shopping, restauranter og lignende, følg skilting sier? Ehir Merkezi,

som vanligvis er på hvit bakgrunn, og i dag sammen med ingen ytterligere oversettelser men du kan fortsatt få øye på noen gamle skilt som sier "Centrum" foruten? ehir Merkezi. Bysentra vanligvis har to eller flere innganger / utganger fra ringroads som omgir dem. Som Tyrkia benytter det metriske systemet, alle avstander på skilt er i kilometer, med mindre annet er angitt (for eksempel meter, men aldri i miles).

 

Det er ingen gebyrer for å bruke motorveier unntatt intercity motorveier (OTOYOL). Mens tyrkiske motorveier varierer mye i kvalitet og størrelse, bompenger motorveier har tre baner og er veldig smidig og rask. Motorveier er eksplisitt signert med tydelige grønne skilter og gitt vei nummer innledes med bokstaven O. motorveinettet består i dag av to linjer som strekker seg ut til øst og vest fra Istanbul (mot Ankara og Edirne henholdsvis), et nettverk i Central Aegean

vifting av Izmir, og en annen som forbinder de store østlige middelhavsbyen Adana til nabobyene i alle retninger.

 

Motorveier har ikke lenger bomstasjonene, og i stedet har baner for automatisk (OGS) og forhåndsbetalt kort (KGS) baner. Med mindre du kommer til å leve i Tyrkia, vil gjenfyll KGS kortet være det du ønsker. KGS Kort kan kjøpes i en bygning ved inngangen til motorveien. Bygningen kan være på den andre siden av motorveien i så fall må du parkere og krysse motorveien til fots. Dette bygget vil ha et vindu for å kjøpe et KGS-kort og sette penger på det.

 

Når du har kjøpt et KGS-kort og sette penger på det, kjøre gjennom KGS oppføring kjørefelt til motorveien. Plasser kortet i skanneren maskin som vil vise kortet ditt nåværende balanse. Når du avslutter motorveien, skanne kortet på samme måte, og maskinen vil trekke et beløp basert på utkjørt distanse.


Det er også mulig å kjøpe KGS kort på flere tyrkiske banker.

 

I tillegg til avstand drevet, motorveiavgifter også avhenge av hvilken type kjøretøy. Edirne-Istanbul motorvei om 225 km og den viktigste inngangspunkt til Istanbul fra Europa-koster vanligvis tre TL for en bil, for eksempel.

Gå til toppen

 

Kjører på høyre side