Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Tsjekkia

Leiebil Tsjekkia

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Tsjekkia

Illustrasjon av leiebil i Tsjekkia

For å kjøre på motorveier, må du kjøpe en vignett. Disse koster CZK 310 (12,00 EUR) i ti dager, CZK 440 (16,50 EUR) for en måned og CZK 1500 (56,50 EUR) for et helt år (prisene på 2015). Hvis du ikke har en vignett på bilen din når du kjører på motorveier, kan boten bli veldig bratt (CZK 5000 minimum). Du kan enkelt få forhåndsbetalt premids på de fleste bensinstasjoner.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Tsjekkia bilde 2

De tsjekkiske drivere kan virke aggressiv noen ganger, særlig i Praha, men det er langt fra "galskap" som finnes i enkelte sørlige og østlige europeiske land.
Tsjekkia er en nulltoleranse landet. Det er ulovlig å kjøre alle kjøretøy (herunder sykler og kick scootere) under påvirkning av et beløp av alkohol, og brudd enn 0,03% er tungt straffet. Men opp til 0,02% er vanligvis tolereres som det kan være naturlig ocurring.

 

I motsetning til de fleste av motorveinettet, er motorveien D1 mellom Praha og Brno i dårlig form. Selv om gjenoppbygging er langsomt i gang, er det fortsatt lange seksjoner av feiljustert betongblokker som forårsaker en humpete tur. Kombinert med stor trafikk, hensynsløs kjørestil, raskt skiftende vær på grunn av høyere høyde (som motorveien krysser Bohemian-Moravian Highland) og nesten ingen omkjøringsruter, det gjør D1 beryktet for krasj, og med dødelig. Kjør forsiktig, er 130 km / t fartsgrense på mange steder for fort for denne ruten, spesielt hvis du ikke kjenner terrenget godt.

 

Fartsgrenser i Tsjekkia er 130 km / t på bygdeveiene, 90 km / t på landlige veier, 80 km / t på motorveier i tettsteder, og 50 km / t på andre veier i byene. Fart er vanlig, men så er fart feller og umerkede politibiler slik at den lett kan resultere i store bøter, spesielt hvis du ikke kjenner området.

 

Bruken av lyskastere eller dagtid lysene er obligatorisk på alle tider (dagtid lysene er tillatt mellom daggry og skumring og i god sikt bare). Unnlatelse av å etterkomme under kjøring

kan resultere i en bot på opptil CZK 2000. Hvis andre biler blinker deres fjernlys på deg, kan det være en vennlig advarsel om at frontlysene er slukket.

 

Mens du kjører i Tsjekkia du er pålagt ved lov å bære følgende elementer. Heftig on-the-spot bøter kan utstedes for å unnlate å gjennomføre spesifikke elementer:

Hodelykt bjelke deflektorer (Avhengig av bilen din, vil du enten må lede klistremerker eller må justere strålen manuelt)
Refleksvest for fører bruk. Imidlertid anbefales det at det er en vest for hver passasjer
En førstehjelpsutstyr er nødvendig i alle motorkjøretøy
Varseltrekant (Alle motorkjøretøy på reise i Tsjekkia, uavhengig av registreringsland, må bære en advarsel trekanter)

Gå til toppen

  • Populære steder i Tsjekkia

  • Populære flyplasser

 

Kjører på høyre side