Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Kroatia

Leiebil Kroatia

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Kroatia

Illustrasjon av leiebil i Kroatia

For å legge inn Kroatia, et førerkort, et kjøretøy registreringskort og forsikringsdokumenter er påkrevd. Hvis du trenger veihjelp, bør du ringe 1987. Veier i Kroatia er vanligvis godt vedlikeholdt, men vanligvis svært smal og full av kurver. Noen lokale veier i Istria har blitt slitt ned til en glatt overflate fra vanlig slitasje, og kan være ekstremt glatt når det er vått.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Kroatia bilde 2

Det er vanskelig å finne en sann motorvei med mer enn én måte per retning, de eneste unntakene blir de forbinder Rijeka, Zagreb, Zadar og Split. Fartsgrenser er dermed lav (60-90km / t), og det er ikke anbefalt å kjøre raskere (selv om de fleste lokalbefolkningen gjør), særlig om natten. Vær oppmerksom på dyr som krysser veien.

 

Ved kjøring i regn, bør du justere hastigheten til forholdene på våte veier. Kjøring med frontlysene er ikke obligatorisk i løpet av dagen (under sommertid, det er obligatorisk i vintermånedene). Bruk av mobiltelefon under kjøring er ikke tillatt.

 

Maksimalt tillatt mengde alkohol i blodet er for tiden 0,5 ‰ (samsvarnabo Slovenia og Bosnia-Hercegovina) selv om dette har variert nylig og var ned til 0,0 ‰ før den ble funnet å ikke være holdbare i landet. Bruk av bilbelte er obligatorisk.

 

Hrvatski Auto Klub er den kroatiske Automobile Club dedikert til å hjelpe sjåfører og fremme større trafikk sikkerhet. Sitt nettsted tilbyr minutt-for-minutt oppdateringer, status for nasjonal trafikk, vær, mange kart og webkameraer plassert over Kroatia. Innholdet er tilgjengelig i kroatisk, engelsk, tysk og italiensk.

 

Leie en bil er rundt samme pris som i EU (fra rundt € 40). Nesten alle biler har en manuell girkasse. De fleste utleiebyråer på Balkan tillate deg å leie en bil i ett land og kjøre i nabolandene også forsøke å unngå en leie en bil i Serbia og kjører den inn i Kroatia (eller vice versa) for å unngå negativ oppmerksomhet fra nasjonalister. Legg merke til at for å nå sør

Dalmatia inkludert Dubrovnik, må du krysse en kort del av Bosnia-Hercegovina, så sjekk om du trenger visum eller andre spesielle krav for innreise til Bosnia.

 

Når du avslutter en toll motorvei, spør kvittering ved bomringen hvis det ikke er gitt til deg for å være sikker på at du ikke blir overladet (du kan motta sammen med kvittering noen uventet endring sammenlignet med prisen du fikk muntlig).

 

Hvis en ukjent person blinker deres bil lysene på deg kan det være et tegn på at de nylig har vedtatt en politienhet gjør fartsgrense sjekker. Sørg for at du er på overholdelse av alle trafikkregler og regler for å sikre at du ikke blir stoppet.

 

Vær oppmerksom på at uvøren satt i fare av trafikk (f.eks kjøring> 50km / t over fartsgrensen, kjøring under påvirkning av en blod alkoholinnhold> 0,5 ‰) kan, under visse omstendigheter, bli tiltalt som

en forbrytelse forbrytelse straffes med inntil tre år med fengsling.

Gå til toppen

 

Kjører på høyre side