Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Bosnia-Hercegovina

Leiebil Bosnia-Hercegovina

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Bosnia-Hercegovina

Illustrasjon av leiebil i Bosnia-Hercegovina

Bosnia er et vakkert land å kjøre i som naturen er ofte spektakulære. Men på grunn av fjellterreng, fryktelig kjøring av mange trafikanter (herunder farlig forbikjøring på smale veier), og generelt dårlig forfatning av veien rundt om i landet, ikke forvent hastigheter vil være rask - spesielt med tanke på relativt kort avstand som luftlinje. Veikjøring er mulig gjennom det meste av landet. Men noen veier fortsatt skadet fra krigen, og dårlig vedlikeholdt. Veiene er ofte blokkert på grunn av ras, minerydding aktivitet og trafikkulykker.

 

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Bosnia-Hercegovina bilde 2

Bosnia-Hercegovina er blant de sjeldne land i Europa som har færre enn ti kilometer fra fire-felts motorvei. De eksisterende, to kjørefelt veiene mellom de store byene er ganske smal på steder, mangel rekkverk, og er full av kurver. Reis med veien kan være risikabelt på grunn av dårlig vedlikeholdte veier, og morgen og kveld tåke i fjellet. Kjøring i vinter er farlig på grunn av tåke, snø og is.

 

Denne veiledningen skal være oppdatert siden Bosnia-Hercegovina har allerede rundt 80 kilometeres av gode motorveier og bygging av nye motorveier er i full sving. Når du er ferdig, vil denne motorveien koble den nordlige delen av Kroatia med kysten samt den nye motorveien fra Zagreb til Split, som til slutt vil utvide til Dubrovnik. Også hovedveiene i landet (oppkalt Magistrale på lokale språk) er normalt i flotte forhold. Hvis du lar hovedveiene du kan finne problematiske veier, men kjører selv bør det ikke være et stort problem. Det eneste problemet for utlendinger kan være aggressive sjåfører som ikke viser noen respekt for fartsgrenser og andre regler. Kjør forsiktig og du ikke vil møte noen problemer.

 

Som i 2009, de viktigste rutene fra kysten via Mostar til Sarajevo, og nordover fra Sarajevo til den kroatiske grensen ved Slavonski Brod / Slavonski Šamac, har blitt restaurert og er av utmerket kvalitet. I 2015 har 100 km med motorvei blitt åpnet, fra Zenica-Sør til Tarcin, utenom Sarajevo, og fra den kroatiske grensen ved Bija? En til Medjugorje. Tre flere seksjoner er under bygging, og hele strekningen

fra Europa Vc motorveien korridor i Føderasjonen Bosnia-Hercegovina er grunn til å være ferdig innen 2022.

 

Bensinstasjoner kan være vanskelig å finne i noen flekker - ofte det beste stedet for å fylle opp er på kanten av byer og tettsteder i stedet for i dem. Grenseoverganger normalt utgjøre noen problemer. Mekanikere som snakker engelsk kan være vanskelig å finne, og lisensiering, kan være et problem, slik at du får lov til å faktisk kjøre dit. Politiet jevnlig satt opp veisperringer på veien og ikke bli overrasket over å bli dratt over for å sjekke papirene dine og ta en prat! Sjåfører skal ha på seg sine grønne kortet ansvarsforsikring, førerkort og eierskap dokumenter, som kan inspiseres ved grenseoverganger.

Gå til toppen

 

Kjører på høyre side