Om oss

Vi finner beste pris til deg!

SØK

Ser du etter noe?

Hjem » Danmark

Leiebil Danmark

loading gif
Kundeservice: tlf 21 03 06 23

Finn leiebil i Danmark

Illustrasjon av leiebil i Danmark

Kjøring i Danmark mellom byene er veldig enkelt, med velholdte veier overalt. Dansker generelt kjøre etter reglene, men kan ikke være veldig nyttig for andre førere i avstå forkjørsrett, etc og hold deg veldig stiv å holde til sine rettigheter. Det er ingen toll-veier unntatt de to store bruer: Storebæltsbroen mellom Sjælland og Fyn (DKK 215 én vei), og Øresundsbron mellom København og Malmö (DKK 235 én vei). Touring Danmark med bil kan være en fantastisk opplevelse og anbefales. Margueritruten (The Marguerite Route) er en 3500 km lang koblet ruten for små naturskjønne veiene som passerer 100 viktige danske attraksjoner. Den er preget av brune skilt med hvit Marguerite Daisy blomst og er også merket på de fleste veikart.

Leiebilportalen sammenligner over 550 bilutleieselskaper på mer ann 26.000 destinasjoner for å finne den billigste prisen for deg! Bilutleieagenter
Danmark bilde 2

Med mindre annet er postet, fartsgrenser er 130 km / t (80mph) på motorveiene, 80 km / t (50 mph) utenfor tettbebygde strøk og 50 km / t (30 mph) i bebygde områder. Selv om grensen går opp til 130 på intercity strekninger, store strekninger av motorveien rundt byer, store veikryss og på inter-øya broer har begrensninger på 110 km / t eller lavere.

 

Kjører over de over-havet broer kan underlagt bilen til meget sterke vindkastene, og når forbikjøring lastebiler eller nær bro støttesøyler disse kan forventes. Kjør med en hastighet som gjør at du kan gjøre kursendringer for å bo i ditt kjørefelt. Iført setebelter i biler og varebiler er obligatorisk (hvis montert), og barn under 135 cm og eller under 3 år, skal det brukes godkjent sikkerhetssitteenheter tilpasset deres høyde og vekt.

 

Hovedlys må være slått på når du kjører til enhver tid (og dyppet under soltimer), uavhengig av værforhold eller om det er en natt eller dag, så slå dem på. Hvis bilen din har de nye kjørelys, som er små, men skarpt lys på front eneste, som er forskjellig fra frontlykter, disse er nok før skumringen. Men slår på frontlysene i tåke eller regn, og vet at DRLs bare tenne front.

 

Se opp for sykler i byene, spesielt når du slår på tvers av sykkelfelt, sykler alltid har forkjørsrett. Spesiell forsiktighet bør utvises ved rundkjøringer. Syklister synes generelt suicidal til sjåfører fra andre land, som de ikke vil se, eller tregere hvis du slår på veien foran deg. Etter

soltimer, lys på syklene ser ut til å være frivillig - særlig i de større byene - selv om det er faktisk obligatorisk.

 

Du må alltid bære førerkort, vognkort og sertifikat for motorvognforsikring i bilen. Det er obligatorisk å ha en varseltrekant i bilen, og å bruke den hvis du opplever sammenbrudd på motorveier eller på vanlige veier hvor du ikke er i stand til å flytte bilen ut av veien.

 

Enkel å kjøre inni byene er en annen historie. Lunger i og rundt de store byene, spesielt i rushtiden kan være en prøvelse for noen mennesker. Hvis du er i din egen bil, er det lurt å parkere den i en praktisk sentral plass og gå eller bruke offentlig transport, sykkel eller taxi for å komme seg rundt de store byene. De fleste parkeringsplasser krever bruk av parkeringsskiver / parkering urskiver (på dansk parkeringsskiver

eller "P-skiver" i kort) som må plasseres på rett side av frontvinduet, med klokken vendt ut av vinduet og time hånd satt til den tiden du parkere (det er ingen liten hånd).

 

Noen steder krever en parkeringsbillett fra en nærliggende parkeringsplass billettautomat for å bli plassert i bilen, i nedre høyre hjørne av dash-board, lesbar fra utsiden av bilen. Noen mer moderne parkeringsbillettsystemer tillater kjøp av parkeringsbøter ved hjelp av tekstmeldinger fra mobiltelefoner, selv om dette kan være en svært kostbar affære fra utenlandske numre. Flertallet av parkeringsbillettautomat, godtar internasjonale kreditt- og debetkort, men dette er fortsatt et stort kvantum som bare aksepterer danske nasjonale kredittkort eller mynter.

 

Selv om leie en bil i Danmark er en relativt kostbar måte å utforske Danmark, er det praktisk, effektiv og spesielt nyttig hvis du har tenkt å besøke mer avsidesliggende områder, hvor tog og buss kan være sjeldnere. Prisene starter en ca. 120 € / dag på de store bilutleiekjedene, men med begrenset kjørelengde, typisk 100 km per leieavtale og ytterligere 25 km / dag. Det er ikke uvanlig at bilutleiekjedene til å kreve driverne til å være i en alder av 21 eller høyere og krever at betaling gjøres med et internasjonalt kredittkort.

Gå til toppen

 

Kjører på høyre side